Ediţia a IX-a, 2017 PDF Imprimare Email

Afis copy 

 *****************************************

 

 

 

Suntem în pragul celui mai gustos eveniment din 2016:

Festivalul Fructelor din Regiunea Odorhei, ediția a VIII-a

 

În organizarea Fundației Civitas pentru Societeatea Civilă, în perioada 23-25 septembrie, municipiul Odorheiu Secuiesc găzduiește pentru a opta oară aceea manifestare de amploare, în cadrul căreia Satul se mută pentru 3 zile în Oraș. Peste 15 comunități rurale sunt invitate să expună pe terenul de minifotbal fructele culese din livezile regiunii, împreună cu produse având la bază fructe tradiționale și care sunt făcute după rețete moștenite de la strămoși.

Conform tradiției, nici de această dată nu vor lipsi evenimentele culturale și artistice. Vor urca pe scenă grupuri de dansatori, interpreți și instrumentiști, care vor prezenta căntece, dansuri și melodii populare. Vor avea loc recitaluri de muzică ușoară, va fi prezentă teatrul de păpuși din Gheorgheni. Una din atracția programului cultural va fi concertul extraordinar susținut de către Filarmonica de copii din Vlăhița, având în componență 140 de instrumentiști și coriști.

Vor avea loc numeroase concursuri și competiții, în cadrul cărora juriile vor premia printre altele: cel mai frumos stand de expoziție, coșul cu fructe cel mai frumos al vizitatorilor, lămpile din dovleac cele mai reușite, create de preșcolari și elevi, etc.

Comunitățile participante vor prepara împreună Marele Ceai Comun al Festivalului, iar în fiecare zi vor avea loc extrageri de tombole.

Pe lângă aceste evenimente distractive și în acest an vom pune accent pe transmiterea de cunoștințe. Vor avea loc prezentări și demonstrații din domeniile pomiculturii, al plantelor medicinale, al societății civile, respectiv al proiectelor și programelor implementate de către Fundația Civitas. În data de 23 septembrie va avea loc Conferința Internațională, având titlul „Rolul plantelor medicinale în schimbarea modului de viață al comunităților”.

Găsiți mai jos programul detaliat al Festivalului. Alte informații, poze și filme, respectiv descrierea edițiilor precedente sunt postate pe pagina www. festivalulfrucelor.ro

Vă așteptăm cu drag la Cel mai gustos Festival al Bazinului Carpatic!

 

 PROGRAMUL FESTIVALULUI

 

 

**************************

     

Satul în Oraș,2015

 

Să Fructificăm Valorile noastre!

 

fesztival2 copy

 În perioada 18-20 septembrie 2015 municipiul Odorheiu Secuiesc găzduiește pentru a șaptea oară Festivalul Fructelor din Regiunea Odorhei. La această ediție și-au anunțat participarea 19 comunități, reprezentând tot atâtea sate din Regiunea Odorhei, pentru a expune pe standurile individuale fructe și produse făcute din fructe, folosind rețete tradiționale. Acest număr record întărește organizatorul - Fundația Civitas pentru Societatea Civilă - că este pe calea cea bună în activitățile și demersurile consecvente pentru păstrarea valorilor naturale și spirituale ale regiunii rurale din aceste meleaguri.

Așa cum s-a obișnuit și în edițiile precedente, vizitatorii Festivalului nici de această data nu vor fi lipsiți de un bogat program cultural, de asemenea vor avea loc concursuri și competiții distractive, în cadrul cărora vor fi premiate cele mai frumoase standuri, supele de fructe cele mai gustoase, respectiv clătitele cele mai reușite ale publicului. În acest caz una condițiile de înscriere este ca ele să fie făcute, folosind ca ingrediente fructe tradiționale din regiune.

Și în acest an comunitățile vor fierbe împreună Magiunul Regiunii Odorhei, de asemenea va avea loc pentru a doua oară Balul culesului viei.

O noutate inedită a acestei ediții va constitui organizarea Târgului Întreprinderilor Sociale, sub genericul „Viaţă din tradiţii”, respectiv un workshop pe tema economiei sociale. Evenimentele vor avea loc în cadrul proiectului „RESoRT - Rețeaua Economiei Sociale Rurale bazată pe Tradiții”, și vor avea loc în data de 18 septembrie, în incinta Casei de Cultură.

Logo CivitasInformaţii suplimentare se pot obţine la sediul Fundaţiei Civitas pentru Societatea Civilă (Odorheiu Secuiesc, str. Solymossy nr. 29), telefon 0266-218 481. E-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .


 Vă așteptăm cu drag, să descoperiți frumusețile meleagurilor noastre și să faceți cunoștință cu ospitalitatea oamenilor de aici și cu valorile noastre naturale și tradiționale de care suntem mândri!


****

 Festivalul Fructelor din Regiunea Odorhei și-a închis porțile

(21 septembrie 2014)

 Fellepes2014

Ust2014

Fundația Civitas nici de această dată nu și-a propus să adauge, din rutină, o nouă ediție la șireagul format din cinci ediții anterioare. A dorit ca și în acest an să introducă câteva noi elemente inovatoare, prin care să îmbogățească conținutul Festivalului, pentru ca ea să fie și mai atrăgătoare, mai diversificată, neuitând de asigurarea nivelului calitativ ridicat și al respectării tradiționalității.

  Fundația Civitas urmărește să organizeze sub egida Festivalului Fructelor an de an un șir de manifestări, prin care în mod consecvent dorește să atragă atenția asupra faptului, că în primul rând valorile umane și naturale de care dispune populația din Regiunea Odorhei îi pot asigura acesteia un viitor sustenabil.

 
 Csoportkep2014

 

La Revedere în 2015!

*****************************************

 

Festivalul Fructelor din Regiunea Odorhei VI

 

 Elsonap1

În perioada 19-21 septembrie 2014 Fundația Civitas organizează ediția VI a Festivalului Fructelor din Regiunea Odorhei, un eveniment de de amploare, devenită deja tradițională în județul Harghita.

Intenționăm să oferim acestei manifestări un aspect special, dorim ca ea să fie manifestarea „ceea mai gustoasă al Bazinului Carpatic”, unde vizitatorii să aibă parte de o mare varietate de gusturi și arome. Aceste condiții vor fi asigurate de gospodine sosite din 18 localități din Regiunea Odorhei, care vor oferi și de această dată un bogat sortiment de gemuri, siropuri, prăjituri, plante medicinale și fructe proaspete - tradiționale.

Oaspeții Festivalului vor avea parte și de un program cultural bogat, la care își vor da concursul dansatori, interpreți, recitatori sosiți tot din satele expozanților.

Vor avea loc de asemenea multe alte evenimente distractive, competiții, extrageri de tombole, toate menite să ofere momente de neuitat fiecărui vizitator, indiferent de vârstă.

Unul din punctele culminante ale Festivalului va fi Balul Culesului Viei, la care vor participa cete de tineri, sosiți din satele noastre, prezentând obiceiuri tradiționale.

Vă așteptăm cu drag la Festivalul nostru!

 

*****************************

 

 

 

Mii de persoane au fost împreună în parcul Bethlen, pe parcursul celor 3 zile. În ciuda condițiilor meteorologice nefavorabile ei nu au dorit să piardă acest eveniment și au demonstrat și în 2013, că odorheienii într-adevăr iubesc și doresc Festivalul Fructelor și prilejul oferit de acesta pentru consolidarea auto-identității și întărirea credinței lor.

„Satul în Oraș” – pentru a Cincea oară în Odorheiu-Secuiesc.

DSCF1493  DSCF1480  DSCF1560

 

 **************************************

Gyumifeszt2013-RO

 

 

 

 DSCN8469

 

 

 

 

 

 

 

 Fundația Civitas pentru Societatea Civilă organizează în perioada 20-22 septembrie 2013 pentru a cincea oară Festivalul Fructelor din Regiunea Odorhei. Devenit deja tradițional și binecunoscut, Festivalul așteaptă publicul cu bunătăți delicioase și programe gustoase.

Festivalul Fructelor este deci una dintre cele mai apetisante manifestări ale acestei regiuni, unde vizitatorii se pot simți ca acasă în cadrul multitudinii preparatelor aromate și parfumate - toate având componenta fructele.

Gospodine din 15 localități sunt deja în febra pregătirilor, făcând fel de fel de gemuri, siropuri, fructe uscate și multe alte produse, cu care speră să fie pe placul oaspeților Festivalului.  

Programele culturale vor fi oferite de dansatori, interpreți și povestitori veniți din 20 de sate din Regiunea Odorhei.

Festivalul va mai conține și alte programe atractive, în care pot lua parte și vizitatori.

Astfel îi invităm și pe acestă cale pe cei interesați să participe la un concurs de fotografii având tema Momentele delicioase ale prelucrării fructelor.

De asemenea se caută Cea mai delicioasă plăcintă de prune din regiune, îi îndemnăm deci pe amatori să-și încerce talentele de gătit și să participe la acest concurs.

Un alt concurs este intitulat Gemuri din fructe de pădure, în cadrul căreia vor intra în competiție preparatele realizate din fructe de pădure.                                           

 

Detalii legate de Festival se pot afla la 0266-218481, Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

 

Vă așteptăm cu drag!

 
© Copyright by Civitas, 2011
Coordonatorii proiectului
Finanţat